COACHING MET MASSAGETHERAPIE

In mijn praktijk bied ik twee soorten coaching trajecten. Een loopbaan coaching traject voor als je verandering in je loopbaan wilt en een coaching traject gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het onderscheid is niet heel rigide, het kan best zijn dat we tijdens een loopbaantraject een zijstapje maken naar persoonlijke ontwikkeling en vice versa (altijd in overleg), maar beide trajecten kennen wel elk een eigen benadering.

Persoonlijke ontwikkeling

– Wil je meer ontspanning in je leven, stress afbouwen en meer genieten?
– Wil je leren loslaten en milder worden?
– Wil je doelgerichter zijn en minder uitstellen?
– Wil je zichtbaar worden, invloed uitoefenen en overtuigen?
– Wil je assertiever zijn en grenzen stellen?
– Wil je effectiever samenwerken en weerstand oplossen?
– En zoek je een professionele, persoonlijke en empathische aanpak?
Ik ben er graag voor je.

Ik help je je doel te verhelderen én begeleid je bij wat je kunt doen om het te bereiken. Soms blijkt het nodig om bepaalde vaardigheden meer te ontwikkelen. Of er zijn gedragspatronen of gedachten die belemmerend werken. Vaak zijn we ons daar niet eens zo van bewust. Het kan zelfs zo zijn dat een ‘strategie’ vroeger helpend was, maar nu niet meer werkt of zelfs tegenwerkt. Deze veranderingen zijn heel normaal. Ik help je in ongeveer zes sessies (inclusief de intake) om dit aan te pakken en andere keuzes te maken.

Loopbaan

Ben je op zoek naar een nieuwe loopbaan en wil je ontdekken wat bij jou en je talenten past? Wil je een beter passende baan zoeken of na een onderbreking weer starten met werk? Dan is een loopbaantraject iets voor jou. Aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst maken we het coachdoel duidelijk tijdens de intake. Dan gaan we van start. In ongeveer vijf sessies (inclusief de intake) met tussendoor huiswerkopdrachten, werken we zorgvuldig toe naar jouw doel. Volgens een beproefde methode waarin dromen, waarden, talenten en randvoorwaarden centraal staan, komen we tot een loopbaanstrategie op maat.

Tijd voor actie

Tijdens de coaching ontstaan inzichten waar we vooral praktisch mee aan de slag gaan. We gaan vooruit! Na ons eerste contact, ontvang je een vragenlijst. Aan de hand daarvan kijken we tijdens de intake of de klik er is. Met huiswerkopdrachten ga je vervolgens zelf stappen zetten die bij jou passen. Dat betekent dus actie, maar er is ook altijd ruimte voor rust en een veilige omgeving. Het bijzondere aan coaching met massagetherapie is dat er ruimte is voor alle emoties en kwetsbaarheden. Het is ook belangrijk om te onderzoeken wat er van binnen gebeurt of is gebeurd. Ons lichaam vertelt meestal meer dan we doorhebben. Iets voelen met je lijf, kan dingen zoveel duidelijker maken dan het snappen met je hoofd. Zo kan het zijn dat je je door de aanraking bewust wordt dat je je telkens schrap zet of letterlijk een last op je schouders ervaart. Dat kan confronterend zijn. Maar vaak volgt ook opluchting. Ook ontstaat meer begrip voor waarom we doen, wat we doen. Of juist niet doen, terwijl we het wel willen. We gaan vervolgens verder in de richting die jij wilt, zodat je jezelf kunt zijn en regie hebt over je leven. Dat doen we met praktische oefeningen, zodat je tools ontwikkelt om die verantwoordelijkheid te kunnen nemen. We plannen de sessies in overleg en de meeste afspraken zullen om de week zijn. Dat betekent dat je in een paar maanden al veel vooruitgang boekt.

Mijn aanpak en methoden

In elke coaching sessie komt aan bod welke stappen je sinds de vorige sessie hebt gezet. We bespreken je successen, want die zijn er altijd wel. Soms is iets proberen wat niet is gelukt, ook een succes. En we bekijken wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Om je te helpen, maak ik gebruik van:
– Massagetherapie
– Voice Dialogue
– Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
– Transactionele Analyse
– Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

Wil je meer weten over mij?

Mensen die door mij gecoacht zijn noemen mij geïnteresseerd, empathisch en uitnodigend. Ik vind het belangrijk om zonder oordeel te luisteren en duidelijk te communiceren. Dat betekent ook dat ik je soms eerlijk zal confronteren. Tenslotte sta ik bekend om mijn vrolijke lach, want, ook al is het traject soms intensief, het komt gerust voor dat we samen kunnen lachen. Lees meer.

Praktische informatie en tarieven vind je hier.

@2023 Alle rechten voorbehouden | Ontwerp & Realisatie: www.marisja.nl