Lichaamsgerichte rouwbegeleiding

Veel voorkomende thema’s in mijn praktijk zijn gerelateerd aan verlieservaringen, zoals het overlijden van een dierbare, het verlies van een baan, een echtscheiding, een verhuizing of een ernstige ziekte. Een verlies van iets of iemand gaat altijd gepaard met rouw. Dat deed me besluiten om me hier verder in te verdiepen via de opleiding Lichaamsgerichte Begeleiding bij Rouw.

Rouw is liefde die de weg kwijt is

In 2016 heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om een verlies van gezondheid te ervaren. Geheel onverwachts kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik ging in een overlevingsstand wat me in eerste instantie veel heeft gebracht. Al vrij snel pakte ik het leven weer op en ging weer werken. Mijn lichaam gaf alleen een ander signaal. Ik kreeg fysieke klachten. De schrik van de diagnose zat nog in mijn lijf. Massagetherapie gericht op rouw en verlies heeft mij in deze periode ondersteund. Het gaf mij heldere inzichten en vertrouwen. Mijn lichaam kon weer ontspannen.

Lichaamsgerichte rouwbegeleiding
Stilstaan bij een verlies van iets of iemand in je leven, hoe verdrietig of confronterend ook, maakt dat je ruimte creëert voor je verdriet en herstel. Je lichaam rouwt altijd mee. Een emotionele wond geneest niet door de tijd maar door de zorg die je eraan besteedt. Met lichaamsgerichte oefeningen en massagetherapie begeleid ik je hierbij. Ik geef mijn massages met aandacht en in een rustig tempo, zodat je kunt ervaren wat de aanraking bij jou teweegbrengt. Je hoeft hiervoor niets ingewikkelds te doen; het gaat vanzelf.

Coachtraject
In mijn praktijk ben je welkom voor een coachtraject gericht op rouw en verlies. Misschien wil je aan de slag met hardnekkige oude patronen of ben je op de automatische piloot aan het doorrennen en vind je het lastig om stil te staan bij je verlies. Massagetherapie gericht op rouw en verlies is altijd onderdeel van een coachtraject. Het is ook belangrijk om te onderzoeken wat er van binnen gebeurt of is gebeurd. Ons lichaam vertelt meer dan we doorhebben. Iets voelen met je lijf kan dingen zoveel duidelijker maken dan het snappen met je hoofd.

Ervaringen en reviews van cliënten

Bij jou ervaar ik aanwezigheid en betrokkenheid in pure vorm. Jouw stille gevoeligheid is als balsem.

De sessies bij jou hebben me doen inzien dat toegeven aan mijn diepste verdriet ook ruimte creëert en mij helpt om het leven weer op te pakken.

Door jouw begeleiding heb ik ervaren hoe krachtig kwetsbaarheid kan zijn.

Voelen brengt je dichterbij de waarheid over wie je bent dan denken

Eckhart Tolle