Massagetherapie
Het kan iedereen overkomen: een periode waarin je niet lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld door stress, een burn-out, een verdrietige gebeurtenis, hoofdpijn of slapeloosheid. Soms is oorzaak of gevolg niet eens heel duidelijk. We kunnen pijnklachten ontwikkelen of het lichaam voelt vermoeid of gespannen aan. In zo’n periode kan massagetherapie jou ondersteunen. Het helpt je om tot rust en verdieping te komen en om je te laten herkennen en voelen wanneer je over je grenzen gaat. Ik masseer vanuit een holistische visie: hoe je je voelt, vertaalt zich ook in je lichaam.
Hoe ziet een massagetherapie sessie eruit?
Bij de eerste sessie bespreken we tijdens de intake je medische achtergrond en je klacht of vraag. Aan de hand daarvan stemmen we samen een passende massagevorm af. Dit kan per sessie verschillend zijn. De massage geef ik met aandacht en in een rustig tempo, zodat je kunt ervaren wat de aanraking bij jou teweeg brengt. Je hoeft hiervoor niets ingewikkelds te doen; het gaat vanzelf. Vaak zijn cliënten geraakt door de aanraking. Soms is dit confronterend en een andere keer geeft het je fijne inzichten en vertrouwen. Of je raakt bijvoorbeeld heel ontspannen. Door deze vorm van massage word je uitgenodigd je lichaamssignalen te herkennen, zodat je een eventuele disbalans kunt herstellen. Iedere sessie sluiten we af met een gesprek waarin ik je de mogelijkheid geef om te vertellen hoe je het hebt ervaren. Soms zijn een paar woorden voldoende, een andere keer praten we misschien wat langer na.
Massagetherapie biedt ondersteuning bij:
- Lichamelijke klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten
- Hoofdpijn en migraine
- Burn-out, stress, spanning
- Rouwverwerking
- Slaapproblemen
- Gebrek aan energie
- Moeite met ontspannen
- Een traject dat je volgt bij een psycholoog
- Herstel na ziekte
Wat verandert er met massagetherapie?
Meestal zijn er drie tot acht sessies nodig om je lichaamssignalen te herkennen en de bewustwording hiervan te integreren in je leven. Vaak hoor ik terug van cliënten dat ze eigenlijk blij zijn dat het lichaam een disbalans heeft aangegeven, omdat ze door bewustzijn in staat zijn andere keuzes te maken in hun leven. Bijvoorbeeld: een andere, vaak bewustere levensstijl, een nieuwe weg inslaan, een stap(je) zetten of werk- en privé-situaties anders benaderen. Soms is het een aanleiding om te starten met een concreet coachtraject.
Bij massagetherapie gaat het dus niet alleen om aandacht voor je fysieke klachten, maar is er met name aandacht voor je emoties en gedachten die van invloed zijn op je fysieke klachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Letterlijk om je prettig in je vel te voelen!
Praktische informatie en tarieven vind je hier.